Vadba Taijiquan (tai-chi) in Qigong (chi-kung) na lokaciji Športno društvo Trnovo, Ziherlova 44 (2. etaža) , poteka in sicer:

- za začetnike od 18:00 - 19:30 ob torkih
- za nadaljevalce od 19:30 – 21:00 ob torkih

Vadbo organizirata :
Slovensko združenje taijiquan hram CSN (www.taiji.si) in
Zdravilni qigong združenje Slovenije (www.qigong.si)

Voditelja : Shining CHEN in Mira Grobovšek,

Prijave za začetni ali nadaljevalni tečaj:
Izpolnite prijavnico na spletni strani društva: www.taiji.si
Za dodatne informacije o tečajih lahko pokličete na 041 446 488 (Chen) ali pošljite sms: «TCC« na 041 356 380 (vas pokličemo nazaj)

TAIJIQUAN je starodavni kitajski način krepitve življenjske energije, pot modrosti in dolgovečnosti, način usklajevanja uma in telesa in hkrati zelo učinkovita borilna veščina. Za razliko od številnih drugih športov in rekreativnih vaj, Taijiquan je manj fizična veščina in bolj stanje celovite telesne budnosti in pozornosti z vadbo katerega se naučimo um in telo pripeljati v stanje sproščene pozornosti in spontanega odzivanja ter sprožimo in okrepimo pretok življenjske energije. Lahko ga se vadi kot sprostitveno-meditativno in zdravilno vadbo ali kot borilno veščino. Ločnica je količina vloženega časa in truda.

QI GONG ali Qi-Kung je zvrst zelo močnih zdravilnih vaj, ki jih že stoletja prakticirajo na kitajskem. Vaje so dokaj preproste, elegantne, aerobne in nam pomagajo ohranjati in krepiti fizično in mentalno zdravje. Temelji na ponavljajočih se natančno določenih sklopih vaj posebej oblikovanih da pripomorejo k boljšemu zdravju in ga podpirajo na zelo različnih ravneh.
Celo nekaj minut vadbe lahko ima krepilne in pomlajevalne (obnovitvene) učinke. Redna vsakodnevna vadba pa ima globoke pozitivne učinke na celo telo in telesne sisteme (živčni , prebavni, dihalni, hormonski, kostno-mišični etc.). Njegova zmožnost, da pomaga pri zdravljenju številnih kroničnih in akutnih poškodb in bolezni je dokazna, je bila in je predmet raziskav s strani kitajskih in dr. medicinskih avtoritet.

Vadba je primerna za vse starosti in oba spola, ker pri njegovem izvajanju ni zahteve po posebni fizični moči ali pripravljenosti.

NA VRH