PILATES je celostna vadba telesa, ki pripomore k pravilni in zdravi telesni drži, krepitvi mišic trupa in izboljšuje gibljivost. Pri vajah se osredotočamo na simetrijo telesne drže, kontrolo dihanja, moč trebušnih mišic, stabilizacijo hrbtenice, medenice in ramen. Vadba vključuje vaje za moč, kakor tudi raztezne in dihalne vaje. Vse vaje se izvajajo počasi in tekoče, z upoštevanjem pravilnega dihanja. Uporabljajo se različni pripomočki, kot so žoge, trakovi, lahke uteži,…

UČINKI: izboljšanje mišičnega tonusa, predvsem mišic spodnjega dela trupa: medeničnih, trebušnih in hrbtnih mišic. Pilates spremeni slabe vzorce v kinetičnem spominu. Popravijo se spremenjene hrbtenične krivine, ki so rezultat slabe drže in ugodno vpliva na naše splošno počutje.

PRIMERNA je za zdrave ženske in moške vseh starostih ter vse kondicijske pripravljenosti. Pilates je primeren tudi za osebe s težavami in bolečinami v hrbtenici ali pogosto napetimi mišicami v vratu, kakor tudi za ljudi, ki okrevajo po poškodbah, bolezni ali operaciji, ko je potrebna krepitev mišične mase.

INTENZIVNOST: srednja

VEČ INFO: na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

NA VRH