Igralci so razvrščeni v 4 tekmovalne skupine (A, B, C, D) in sicer po 8 v vsaki skupini. Tako ima vsak tekmovalec v skladu z razpisanim urnikom obveznost odigrati 7 tekem. Prva dva iz skupine se uvrstita v izločilne boje, ki bodo s finalnim obračunom določile tudi zmagovalca tekmovanja. Tretji in četrti iz skupine se bodo borili za razvrstitev od 9 do 16 mesta (mali finale), ostali tekmovalci bodo razvrščeni na temelju osvojenih točk. Izločilni boji tekmovanja:

Izločilni boji tekmovanja:

Za razvrstitev od 1. do 8. mesta

Četrtfinale:
A1 : B2
A2 : B1
C1 : D2
C2 : D4

Polfinalni:
zmagovalec (A1 : B2) : zmagovalec (C1 : D2) = zmagovalec P1
zmagovalec (A2 : B1) : zmagovalec (C2 : D1) = zmagovalec P2

Finale
zmagovalec P1 : zmagovalec P2

Za razvrstitev od 9. do 16. mesta

Četrtfinale:
A3 : B4
A4 : B3
C3 : D4
C4 : D3

Polfinalni:
zmagovalec (A3 : B4) : zmagovalec (C3 : D4) = zmagovalec P1 (M)
zmagovalec (A4 : B3) : zmagovalec (C4 : D3) = zmagovalec P2 (M)

Mali finale
zmagovalec P1 (M) : zmagovalec P2 (M)

RAZPORED in PRAVILA TEKMOVANJA

Začetek tekmovanja v vseh skupinah je 16.06.2014 in se zaključi s četrtfinali (v terminu od 22.09 – 26.09. 2014), polfinali in finaloma (veliki in mali) v soboto 27.09.2014. Vsi dvoboji po skupinah se zaključijo najkasneje 25.09.2014. V soboto 27.09.2014 bo za vse igralce (in ostale povabljence) zaključna prireditev, kjer bomo najboljšim podelili priznanja in na temelju rezultatov predstavili pravila za ligo v poletni sezoni 2015 (ne glede na vremesko napoved, t.j. tudi v primeru 'slabega vremena'). Razpored tekmovanja je narejen po skupinah (A, B, C, D), tekmovalni pari se v okviru predvidenega termina (glej tabele po skupinah v priponkah) sami dogovorijo o konkretnem datumu (lahko se igra od ponedeljka do nedelje v okviru igralnih terminov na notranjih in zunanjih igriščih). Predvidoma se od v terminu 1. (t.j. 16.06. – 21.07.2014) odigra 3 kola; v terminu 2. (t.j. 22.07. – 24.08.2014) odigrata 2 koli in v terminu 3. (t.j. 25.08. – 21.09.2014) odigrata 2 koli. V okviru termina se lahko prosto odigra kolo (npr. igralec izkoristi prvo priložnost za igranje v dogovoru s potencialnim partnerjem).
Glede na obstoječa pravila pri rezervaciji igrišč (t.j. 3 dni oz 72 ur), se za ligo pravila spremenijo in sicer se lahko rezervacija izvede za 7 dni v naprej pri skrbniku rezervacij (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.). Tekme v okviru lige bodo imele na razporedu igranja tudi posebno oznako (barvo). Razpored in rezultati bodo objavljeni v klubski sobi in na spletni strani društva.

Vodja tekmovanja je Marko Simončič (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) tel. 031 378 073, ki bo nadzoroval potek tekmovanja, igralcem posredoval potrebne informacije in razreševal sporne situacije (odstopanja od pravil). Za vse informacije in sporne situacije pošljite elektronsko pošto na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Prijavnino morajo prijavljeni igralci poravnati najkasneje pred prvim dvobojem pri vodji tekmovanja ali v klubski sobi med 12 in 16 uro.

PRAVILA

Dogovarjanje tekem:
Zaradi enakomerne porazdelitve obremenitev igralcev tekom letne ligaške sezone je vodstvo ligaškega tekmovanja pripravilo tekmovalni koledar z v naprej določenimi termini igranja v obdobju (izobešen v klubski sobi in na spletni strani društva). V vsakem kvartalu mora igralec odigrati tekme po predpisanem razporedu.
Izzivalci morajo poskrbeti za rezervacijo igrišča, priskrbeti žoge, vpisati datum tekme na terminski list in vpisati rezultat. V kolikor igralec ni v stanju odigrati tekme v predpisanem terminu, dvoboj preda (razen v primeru opravičene odsotnosti – dogovori z vodjem tekmovanja).

Zadnji dogovor za izzivanje nasprotnika je najmanj 8 dni pred zaključkom posameznega predvidenega obdobja. V kolikor izzivalec v dogovorjenem terminu ne vpiše datuma igranja in rezultata se smatra, da je predal dvoboj brez borbe (w.o.).

Žogice so stvar igralcev, priporočamo, da se dvoboj odigra z novimi žogicami!

V primeru PREKINJENE TEKME (vremenske razmere, ...) se nadaljevanje tekme nadaljuje od rezultata, kjer je bila tekma prekinjena! Tekma mora biti dokončana v roku 7 dni (ponovno velja pravilo: Izzivalec mora poskrbeti za igrišče in vpisati datum tekme ter rezultat dvoboja v tekmovalno tabelo). V kolikor izzivalec v dogovorjenem terminu (7 dni) ne vpiše datuma igranja in rezultata se smatra, da je dvoboj predal (w.o.)).

Vse ligaške tekme morajo biti odigrane na igriščih ŠD Trnovo!

Dvoboj v skupini se odigra na 9 dobljenih gemov (na najmanj dva gema razlike). V primeru neodločenega rezultata 8:8 se odigra t.i. tie-break do 7 (na dve točki razlike).
Polfinalni in finalna dvoboja (veliki in mali) se odigrajo na dva dobljena seta. V primeru neodločenega izida t.j. 1:1 se odigra t.i. tie-break do 10 (na dve točki razlike).
V izogib nepotrebnim nesporazumom: pred tie-breakom se lahko igrišče namoči z vodo in/ali počisti z mrežno preprogo (v primeru soglasja obeh igralcev).

Za končno razvrstitev tekmovalnega dela v posamezni skupini (A, B, C, D) se upošteva naslednji vrstni red:
* število točk (zmag);
* v primeru enakega števila točk odloča medsebojni rezultat;
* v primeru, da je več igralcev z enakim številom točk, odloča najprej število medsebojno dobljenih setov (nizov), nadalje število dobljenih iger (brez točk v tie-breaku);
* razmerje osvojene/izgubljene igre (opomba: tekme dobljene ali izgubljene brez borbe (w.o.) NE PRINAŠAJO nobene igre (gema); štejejo samo na igrišču odigrane igre).
Opombe: zmaga velja 1 točko, poraz 0 točk.

V kolikor igralec ni v stanju odigrati tekme v predpisanem terminu, dvoboj preda.

Pritožbe obravnava vodja tekmovanja. Vodja tekmovanja si pridržuje pravico izločiti iz ligaškega tekmovanja igralca, ki povzroča neželene situacije (zamujanje na tekmo, provociranje nasprotnikov, "kraja" žog oziroma označevanje nepravih odtisov žog na igrišču).

Ligaško tekmovanje je v prvi vrsti namenjeno druženju teniških zanesenjakov!!!

 

NA VRH